¡COMPRUEBA QUE CUMPLES TODOS LOS REQUISITOS PARA ESTE CURSO!
Plazas agotadas
16 horas
Modalitat Online
Online
Trabajadores y autónomos
¡Plazas agotadas!
¿Quieres que nuestros asesores se pongan en contacto contigo?
Curs subvencionat per:
Curs adreçat a persones treballadores, impulsat i gestionat pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya, qui promou la qualificació i la formació professional per a l’ocupació (FPO). Es pretén facilitar la millora de les competències professionals dels treballadors i adaptar-les a les demandes del mercat laboral. En el web del Consorci es pot consultar l’oferta formativa de formació contínua a tot el territori de Catalunya.
Dirigit a:
- Treballadors/es de Catalunya
- Analitzar les diferents tècniques culinàries, reconeixent les possibles estratègies d’aplicació, per executar les elaboracions culinàries evitant o minimitzant les contaminacions creuades en cuina.
- Identificar i seleccionar les tècniques de decoració i terminació, relacionant-les amb les característiques físiques i organolèptiques del producte final, per realitzar la decoració/terminació de les elaboracions.
- Identificar les matèries primeres, caracteritzant les seves propietats i condicions idònies de conservació, per recepcionar-les, emmagatzemar-les i distribuir-les, tenint en consideració els al·lergògens presents o potencials.
- Identificar les normes de qualitat i seguretat alimentària i de prevenció de riscos laborals i ambientals, reconeixent els factors de risc i paràmetres de qualitat associats a la producció culinària, per aplicar els protocols de seguretat laboral i ambiental, higiene i qualitat durant tot el procés productiu.
- Valorar les activitats de treball en un procés productiu, identificant la seva aportació al procés global per aconseguir els objectius de la producció.
- Seleccionar i determinar les variables d’ús de maquinària, útils i eines, reconeixent i aplicant els seus principis de funcionament, per posar a punt el lloc de treball, evitant o minimitzant les contaminacions creuades en cuina.
- Analitzar les tècniques de servei de les elaboracions, relacionant-les amb la satisfacció del client, per prestar un servei de qualitat.
- Informar als consumidors dels al·lergògens presents en el producte.
- Reconèixer i interpretar la documentació i informació del proveïdor, analitzant la seva finalitat i aplicació, per determinar les necessitats de producció en cuina, incloses les necessitats de les persones amb al·lèrgies i intoleràncies.
- Caracterització de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments.
- L’al·lèrgia als aliments
- Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament / prevenció
- L’al·lèrgia al làtex
- Reaccions adverses no immunològiques als aliments
- La malaltia celíaca
- Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
- Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada
- Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs
- Llistat d’aliments aptes per a celíacs
- Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
- Principals aliments causants d’al·lèrgies
- Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments
- Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten
- L’ús del làtex en la manipulació d’aliments
- Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex
- Aliments per a celíacs
- Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments
- Elaboració d’ofertes gastronòmiques i/o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
- Aspectes bàsics de nutrició
- Per què restauradors?
- La roda dels aliments
- Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària
- La dieta sense gluten
- Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques i/o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
- Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.
- La comunicació amb el client i la gestió d’al·lergògens en establiments de restauració.
- Principals novetats de la reglamentació vigent
- Els requisits per a la restauració
- Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i delslingredients que subministren els proveïdors.
- Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intolerància
- Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
- Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
- Com informar els consumidors dels al·lergògens presents en el producte?
- Com conèixer i identificar els al·lergògens potencials?
Clases abiertas para curso Intoleràncies Alimentàries
Solicita información sobre nuestros cursos gratuitos
Déjanos tu contacto y nos pondremos en contacto contigo:
Si lo prefieres, también puedes llamarnos al: