Producto añadido a la cesta
Intoleràncies Alimentàries
Matricúlate
image single oposiciones

Intoleràncies Alimentàries

Curso gratuito

Matricúlate
attention ¡COMPRUEBA QUE CUMPLES TODOS LOS REQUISITOS PARA ESTE CURSO!
calendar

Plazas agotadas
16 horas

clock

Modalitat Online

localizacion

Online

silueta

Trabajadores y autónomos

¡Plazas agotadas!

¿Quieres que nuestros asesores se pongan en contacto contigo?

Curs subvencionat per:

Logo Consorci

Curs adreçat a persones treballadores, impulsat i gestionat pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya, qui promou la qualificació i la formació professional per a l’ocupació (FPO). Es pretén facilitar la millora de les competències professionals dels treballadors i adaptar-les a les demandes del mercat laboral. En el web del Consorci es pot consultar l’oferta formativa de formació contínua a tot el territori de Catalunya.

Dirigit a:
  • Treballadors/es de Catalunya
  • Analitzar les diferents tècniques culinàries, reconeixent les possibles estratègies d’aplicació, per executar les elaboracions culinàries evitant o minimitzant les contaminacions creuades en cuina.
  • Identificar i seleccionar les tècniques de decoració i terminació, relacionant-les amb les característiques físiques i organolèptiques del producte final, per realitzar la decoració/terminació de les elaboracions.
  • Identificar les matèries primeres, caracteritzant les seves propietats i condicions idònies de conservació, per recepcionar-les, emmagatzemar-les i distribuir-les, tenint en consideració els al·lergògens presents o potencials.
  • Identificar les normes de qualitat i seguretat alimentària i de prevenció de riscos laborals i ambientals, reconeixent els factors de risc i paràmetres de qualitat associats a la producció culinària, per aplicar els protocols de seguretat laboral i ambiental, higiene i qualitat durant tot el procés productiu.
  • Valorar les activitats de treball en un procés productiu, identificant la seva aportació al procés global per aconseguir els objectius de la producció.
  • Seleccionar i determinar les variables d’ús de maquinària, útils i eines, reconeixent i aplicant els seus principis de funcionament, per posar a punt el lloc de treball, evitant o minimitzant les contaminacions creuades en cuina.
  • Analitzar les tècniques de servei de les elaboracions, relacionant-les amb la satisfacció del client, per prestar un servei de qualitat.
  • Informar als consumidors dels al·lergògens presents en el producte.
  • Reconèixer i interpretar la documentació i informació del proveïdor, analitzant la seva finalitat i aplicació, per determinar les necessitats de producció en cuina, incloses les necessitats de les persones amb al·lèrgies i intoleràncies.
  1. Caracterització de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments.
    1. L’al·lèrgia als aliments
    2. Relació d’al·lèrgies alimentàries, causes i tractament / prevenció
    3. L’al·lèrgia al làtex
    4. Reaccions adverses no immunològiques als aliments
    5. La malaltia celíaca
  2. Identificació dels principals aliments causants d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
    1. Interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada
    2. Símbols identificatius en l’etiquetatge d’aliments aptes per a celíacs
    3. Llistat d’aliments aptes per a celíacs
    4. Activitat per a la correcta interpretació de l’etiquetatge d’aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten.
    5. Principals aliments causants d’al·lèrgies
    6. Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments
    7. Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten
    8. L’ús del làtex en la manipulació d’aliments
    9. Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex
    10. Aliments per a celíacs
    11. Referències legislatives sobre l’etiquetatge d’aliments
  3. Elaboració d’ofertes gastronòmiques i/o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
    1. Aspectes bàsics de nutrició
    2. Per què restauradors?
    3. La roda dels aliments
    4. Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària
    5. La dieta sense gluten
    6. Diagrama de processos per al disseny d’ofertes gastronòmiques i/o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
    7. Bones pràctiques en l’elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a celíacs.
  4. La comunicació amb el client i la gestió d’al·lergògens en establiments de restauració.
    1. Principals novetats de la reglamentació vigent
    2. Els requisits per a la restauració
    3. Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l’etiquetatge dels productes i delslingredients que subministren els proveïdors.
    4. Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intolerància
    5. Com comprovar l’etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
    6. Com evitar o minimitzar la contaminació creuada en l’àrea de cuina?
    7. Com informar els consumidors dels al·lergògens presents en el producte?
    8. Com conèixer i identificar els al·lergògens potencials?
Datos del alumno
Confirmación

Datos del alumno

Este es un formulario de solicitud de plaza. La matriculación final del alumno está sujeta al cumplimiento de los requisitos marcados por la entidad convocante, así como a la disponibilidad del centro.

suscripcion_enviada

Suscripción enviada

¡Gracias por inscribirte al curso! Pronto recibirás un correo de confirmación con los datos indicados.

Nuestros alumnos

Ángel Delgado Salgado

Curso muy bueno y la tutora Anna Baldellou magnífica, siempre presente en cualquier duda.
alumna
Claudia Sánchez Yagüe

Me gustaron especialmente los simulacros de ejercicios, me resultaron novedosos y fáciles de entender.
alumna
Diego Sanz Jiménez

Curso muy completo, documentación extensa y útil sobre todo para posteriores consultas.
alumna
Inés Navarro Martínez

Muy buenos los medios técnicos (metodología a distancia) y el tutor excelente. Repetiré sin duda.
alumna
Jose María Blázquez

Quería agradecer principalmente a el coordinador y tutor del curso, que me ha guiado y motivado constantemente para poder acabarlo, agradezco también a Adams poder ofertar programas formativos para el reciclaje y la inserción laboral. Espero poder seguir ampliando conocimiento, un saludo
alumna
Juan Zazo

Recién hice con ustedes el curso de Farmacología Básica. El cual ha sido Maravilloso y muy profesional por vuestra parte. Administración, Tutora, sé qué sabéis que sois auténticos Profesionales. GRACIAS
alumna
Marina Pozuelo Ferreiro

Me encantó el temario, a nivel personal y profesional el curso me resultó muy útil. Lo tendría que realizar todo el mundo.
alumna
Mª Agustina Montoro

Muchas gracias por todo vuestro empeño y esfuerzo para que podamos ser cada vez más profesionales en el ámbito de nuestro trabajo.
alumna
Rodrigo González Herrero

He realizado varios cursos y son muy recomendables y la profesora, Susana, ha mostrado entusiasmo y disposición en todo momento.
alumna
Ver más arrowMiniOrange

Clases abiertas para curso Intoleràncies Alimentàries

calendar

Plazas agotadas
16 horas

clock

Modalitat Online

localizacion

Online

silueta

Trabajadores y autónomos

¡Sigue nuestras redes sociales!