Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, realizar el análisis de la navegación de los usuarios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Aceptar Más información

Pinches SERGAS

Oficios

Oferta de Empleo: 17-12-2018 | DOG | Más información

Plazas: 168 plazas

Oposición: Pinches SERGAS

Organismo: Sergas

Tipo de personal: Estatuario

Titulación requerida: Certificado de estudios o equivalente

Año:2019. Estado: Próxima Convocatoria

Según la convocatoria anterior:

1er Ejercicio: (eliminatorio):

Consistirá en la realización, en unidad de acto, de un único ejercicio, con dos partes diferenciadas, en un plazo máximo de 150 minutos:

1. Contestación por escrito de cincuenta preguntas tipo test con cuatro respuestas alternativas, más cinco preguntas de reserva, sobre el contenido de la parte específica del programa.

2. Contestación por escrito de cincuenta preguntas tipo test con cuatro respuestas alternativas, más 5 preguntas de reserva, de supuestos prácticos sobre los temas de la parte específica del programa con contenido relacionado con las competencias profesionales de la categoría.

Este ejercicio será valorado de 0 a 50 puntos.

Las respuestas correctas puntuarán positivamente, las no contestadas no tendrán valoración alguna y las contestadas erróneamente serán penalizadas con un cuarto del valor asignado a la contestación correcta.

Para superar este ejercicio deberá alcanzarse una puntuación del 50% del valor del mismo.

2º Ejercicio (obligatorio y no eliminatorio):

Consistirá en la contestación por escrito de un cuestionario de diez preguntas tipo test con cuatro respuestas alternativas, más dos preguntas de reserva, sobre el contenido de la parte común del programa (temas uno a ocho, ambos inclusive), en un prazo máximo de 15 minutos, de cuya contestación estarán exentos los/as aspirantes de promoción interna.

Este ejercicio será valorado de 0 a 5 puntos.

Las respuestas correctas puntuarán positivamente, las no contestadas no tendrán valoración ninguna y las contestadas erróneamente serán penalizadas con un cuarto del valor asignado a la contestación correcta.

3er Ejercicio (obligatorio y no eliminatorio):

Consistirá en la contestación por escrito de un cuestionario de diez preguntas tipo test con cuatro respuestas alternativas, más dos preguntas de reserva, mediante el que se evidencie el conocimiento por parte de los/as aspirantes de la lengua gallega en un plazo máximo de 15 minutos.

Este ejercicio será valorado de 0 a 5 puntos.

Las respuestas correctas puntuarán positivamente, las no contestadas no tendrán valoración ninguna y las contestadas erroneamente serán penalizadas con un cuarto del valor asignado a la contestación correcta.

Estarán exentos/as de la realización de este ejercicio los/as aspirantes que acrediten poseer los cursos de conocimiento de la lengua gallega que, para cada categoría, se especifican a continuación o equivalente debidamente homologado por el órgano competente en materia de política lingüística de la Xunta de Galicia, de conformidad con lo establecido en la Orden de la Consellería de Presidencia, Administraciones Públicas y Justicia de 16 de julio de 2007, por la que se regulan los certificados oficiales acreditativos de los niveles de conocimiento de la lengua gallega, a los/as que se les asignarán 5 puntos.

Según la convocatoria anterior:

1. A Constitución española: Principios fundamentais, dereitos e deberes fundamentais dos/as españois/as. A protección da saúde na Constitución.

2. Estatuto de autonomía de Galicia. Estrutura e contido. O Parlamento. A Xunta e o seu presidente. A Administración pública galega.

3. A Lei xeral de sanidade: fundamentos e características. Competencias das administracións públicas en relación coa saúde. Dereitos e deberes dos/as usuarios/as do sistema sanitario público.

4. O Estatuto marco do persoal estatutario dos servizos de saúde. Clasificación do persoal estatutario. Dereitos e deberes. Adquisición e perda da condición de persoal estatutario fixo. Mobilidade do persoal. Xornada de traballo, permisos e licenzas. Situacións do persoal estatutario. Réxime disciplinario. Incompatibilidades. Representación, participación e negociación colectiva.

5. O persoal estatutario do Servizo Galego de Saúde. Provisión e selección de prazas. Réxime retributivo. Xornada de traballo. Permisos e licenzas.

6. A Lei de saúde de Galicia. O sistema sanitario de Galicia. Competencias sanitarias das administracións públicas de Galicia. O Servizo Galego de Saúde.

7. A Atención Primaria da Saúde: concepto e características xerais. A ordenación da Atención Primaria na Comunidade Autónoma de Galicia. Órganos de dirección. Asistencia especializada: concepto e características xerais. A ordenación da atención especializada na Comunidade Autónoma de Galicia. Órganos de dirección.

8. Saúde laboral: concepto. Principais riscos nas institucións sanitarias e medidas de prevención. Principios básicos do Plan xeral de prevención de riscos laborais do Servizo Galego de Saúde.

9. A cociña hospitalaria: concepto. Condicións estruturais básicas dos locais e as instalacións. Zonas de sucio e de limpo. A cadea alimentaria, principio de marcha adiante, circuítos de traballo. Distribución funcional das cociñas hospitalarias.

10. Maquinaria, ferramentas e enxoval nas cociñas de colectividades, descrición uso e limpeza. Novas tecnoloxías na produción e distribución de comidas en colectividades.

11. A contaminación dos alimentos. Perigos de transmisión alimentaria, orixes. Prevención, tratamentos e eliminación deles. A contaminación cruzada. Sistemas de conservación dos alimentos.

12. Normativa básica nas cociñas de colectividades: Real decreto 202/2000, do 11 de febreiro, Real decreto 3484/2000, do 29 de decembro, e Real decreto 2207/1995, do 28 de decembro. Sistemas de análises de perigos e puntos de control críticos (a.C.) definicións, concepto básico de implantación e desenvolvemento.

13. Control de materias primas e produtos preparados. O almacenamento: almacenamento de produtos perecedoiros e non perecedoiros. Almacenamento de produtos conxelados. Prácticas correctas de hixiene.

14. O acondicionamento das materias primas: carnes, peixes, hortalizas, froitas. Limpeza, cortes e preelaboración. A desconxelación. Actividades de limpo e sucio. Termos básicos de cociña. Practicas correctas de hixiene.

15. O empratado: tipos, dotación para a súa realización. Normas hixiénicas. A distribución das comidas en planta: sistemas empregados. A recolleita de bandexas.

16. A limpeza e desinfección: bandexas, cubertos e vaixela, superficies de cociña, maquinaria e enxoval de cociña. Produtos de limpeza e maquinarias utilizados. Prácticas correctas de hixiene.

17. Os alimentos: carnes, aves, peixes, produtos lácteos, hortalizas, ovos, legumes secos, froitas, cereais, graxas, sobremesas de cociña. Características máis importantes. Conceptos básicos de nutrición, dietas terapéuticas máis utilizadas nun centro hospitalario.

A Coruña

INICIO RÉGIMEN DE CLASES PRECIO MATRICULA
06-02-2019 X de 17:30 a 20:30 88 € /mes Inscribirme

Ourense

INICIO RÉGIMEN DE CLASES PRECIO MATRICULA
11-04-2019 J de 17:00 a 20:00 88 € /mes Inscribirme
11-04-2019 J de 17:00 a 20:00 88 € /mes Inscribirme

Santiago de Compostela

INICIO RÉGIMEN DE CLASES PRECIO MATRICULA
24-05-2019 V de 18:00 a 21:00 88 € /mes Inscribirme

Pinche SERGAS

  • Temario común del Servizo Galego de Saúde

    Temario común del Servizo Galego de Saúde

    28€
  • Temario específico Pinches Servizo Galego de Saúde

    Temario específico Pinches Servizo Galego de Saúde

    30€
  • Cuestionario común jurídico del Servizo Galego de Saúde

    Cuestionario común jurídico del Servizo Galego de Saúde

    23€
Gastos envío
Península Baleares Canarias, Ceuta y Melilla
Previo Pago 1,95€ 3,95€ 7,95€
Reembolso 3,95€ 5,95€ 9,95€
Compra toda la colección y ahórrate 8€ 73€
antes 81€
Comprar la colección
Convocatorias anteriores

SOLICITA INFORMACIÓN

Déjanos tus datos y recibirás más información sobre este curso.

*Campos obligatorios.

He leído y acepto la política de privacidad

LIBROS DESTACADOS

Libros relacionados con la preparación que podrían interesarte.