Producto añadido a la cesta
Qüestionaris Diplomat-ada Sanitari-ària en Infermeria. Institut Català de la Salut
Añadir al carrito
Qüestionaris Diplomat-ada Sanitari-ària en Infermeria. Institut Català de la Salut

Qüestionaris Diplomat-ada Sanitari-ària en Infermeria. Institut Català de la Salut

Fecha de edición: 22/01/19

Nº de páginas: 262

ISBN: 978-84-9147-938-3

50,00
1. TENIR CURA DE LA PERSONA,LA FAMÍLIA I LA COMUNITAT
TEST DE TEMES
Tema 1. Conèixer i incorporar a la pràctica els aspectes ètics de la prestació de cures, el codi deontològic i el codi ètic de la disciplina infermera.
Tema 2. Conèixer i saber aplicar el desenvolupament teòric infermer, els fonaments teòrics i metodològics disciplinaris, el procés d'atenció d'infermeria i els llenguatges clínics.
Tema 3. Aconseguir en la relació terapèutica una comunicació efectiva mitjançant tècniques de comunicació bàsiques i avançades. Saber aplicar estils de comunicació en la comunicació verbal i no verbal i saber gestionar la comunicació en situacions de crisi.
Tema 4. Conèixer i saber aplicar els aspectes bàsics de la metodologia de la recerca clínica, epidemiològica i qualitativa.
Tema 5. Desenvolupar accions conduents a la promoció de la salut social, pública i comunitària i promoure la salut i l'autonomia del pacient. Desenvolupar també accions dirigides a la prevenció de la malaltia, el deteriorament i la dependència. Conèixer el concepte de cronicitat.
Tema 6. Conèixer els factors de risc en les diferents etapes del cicle vital. Saber identificar els aspectes específics de l'atenció a la salut dels infants i adolescents, i els aspectes específics de l'atenció a la salut dels ancians.
Tema 7. Saber valorar la salut familiar, la dinàmica, el funcionament i els rols familiars. Conèixer els atributs de la família funcionaldisfuncional i conèixer les teories sobre vinculació afectiva.
TEST PARCIALS
Test Parcial 1
Test Parcial 2
2. VALORAR, DIAGNOSTICAR I ABORDAR PROBLEMES DE SALUT REALS I DE RISC
TEST DE TEMES
Tema 1. Conèixer i saber aplicar el procés de cures en situacions d'urgència o emergència.
Tema 2. Conèixer i saber aplicar el procés de cures en l'embaràs, part i puerperi.
Tema 3. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes cardiocirculatoris io respiratoris.
Tema 4. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes nefrourinaris io de l'aparell reproductor.
Tema 5. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes nutricionals, metabòlics io endocrinològics.
Tema 6. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes neurològics io musculars i esquelètics.
Tema 7. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes infecciosos io parasitaris.
Tema 8. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes digestius, hepatobiliars o pancreàtics.
Tema 9. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes cutanis io tegumentaris.
Tema 10. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes dels òrgans hematopoètics, la sang o el sistema immunitari.
Tema 11. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes maxil·lofacials, otorinolaringològics io oftalmològics.
Tema 12. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes multiorgànicsmultisistèmics.
Tema 13. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes mentals, del comportament (incloses les addiccions) i de vulnerabilitat social.
Tema 14. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a la persona en situació de malaltia
terminal.
TEST PARCIALS
Test Parcial 1
Test Parcial 2
3. AJUDAR EL PACIENT EN EL COMPLIMENT DEL TRACTAMENT I SABER FER-LO PARTÍCIP
TEST DE TEMES
Tema 1. Conèixer i saber adequar les accions de l'educació sanitària. Conèixer i saber aplicar els models d'intervenció educativa per a la salut, els mètodes i procediments educatius, els conceptes i indicadors de seguiment i compliment, adhesió i adherència al tractament io als consells de salut.
Tema 2. Conèixer i saber aplicar les bases de la farmacologia clínica, principals grups de medicaments: generalitats, accions, usos, principals efectes secundarisadversos, principals incompatibilitats. Saber administrar els medicaments i fer les cures associades a l'administració de medicaments: conèixer i saber aplicar les tècniques de conservació, preparació i administració, comprovacions de seguretat, càlcul de dosi, càlcul de velocitat de perfusió, paràmetres de valoració –pre, trans io post–administració, cures associades, avaluació de la resposta terapèutica i educació sanitària per al maneig de la medicació.
Tema 3. Conèixer les tècniques en nutrició i dietètica. Saber indicar l'administració de dietes terapèutiques i la nutrició artificial. Conèixer i saber adequar les accions de l'educació nutricional.
Tema 4. Conèixer i saber aplicar les intervencions, tècniques i procediments associats al pla terapèutic i al pla de cures.
TEST PARCIALS
Test Parcial 1
Test Parcial 2
4. CONTRIBUIR A GARANTIR LA SEGURETAT DEL PACIENT I GESTIONAR EL PROCÉS ASSISTENCIAL
TEST DE TEMES
Tema 1. Conèixer i saber aplicar els principis d'asèpsia i esterilització. Saber desenvolupar accions conduents a la prevenció i abordatge de la infecció nosocomial i de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària. Conèixer i saber aplicar les mesures d'aïllaments i les precaucions que cal aplicar.
Tema 2. Conèixer els programes de seguretat clínica, la teoria de l'error humà en l'atenció de la salut i els conceptes de seguretat clínica. Conèixer el sistema de prevenció d'errors i d'esdeveniments adversos.
Tema 3. Prevenir les caigudes i disminuir les lesions. Conèixer i saber aplicar el sistema de seguretat farmacològica i transfusional, el sistema de seguretat periquirúrgica i periintervencionista. Conèixer i saber determinar l'eficàcia de la conciliació de medicació.
TEST PARCIAL
Test Parcial 1
5.FACILITAR EL PROCÉS D'ADAPTACIÓ I SABER GESTIONAR L'AFRONTAMENT AL NOU ESTAT DE SALUT
TEST DE TEMES
Tema 1. Conèixer i saber aplicar les teories de l'estrès i l'afrontament, i els mecanismes i estratègies d'adaptació i afrontament.
Tema 2. Conèixer el procés d'adaptació i afrontament a la malaltia, discapacitat o situació vital. Saber valorar, diagnosticar i abordar els problemes i complicacions associades amb els processos d'afrontament i intervencions de suport.
Tema 3. Saber fer intervenció d'atenció a la famíliacuidador de persones amb malalties cròniques, discapacitats o estats de fragilitat. Saber identificar les necessitats per fer l'adaptació i afrontament del cuidadorfamília. Saber prevenir la claudicació familiar i del cansament del rol de cuidador. Saber valorar, diagnosticar i intervenir en aquest àmbit.
Tema 4. Conèixer el procés de dol i saber detectar el dol funcional i el dol disfuncional.
TEST PARCIAL
Test Parcial 1
6.PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS
TEST DE TEMES
Tema 1. Risc biològic, tipus d'agents biològics, vies d'entrada i contagi; mesures de precaució estàndard; mesures d'aïllament; prevenció de lesions amb material punxant o tallant; gestió del residu sanitari. Risc químic: ús segur d'agents desinfectant. Riscos físics: mesures de protecció pel que fa a les radiacions ionitzants i no ionitzants. Riscos ergonòmics: treball amb pantalles de visualització; manipulació manual de càrregues, mobilització de pacients. Factors de risc específics associats a la seguretat: incendis i explosió, productes químics, seguretat vial i equips de treball. Actuacions en cas d'emergència: incendis. Riscos psicològics i socials: organització del treball. Jornades perllongades i torns. Tècniques de gestió de l'estrès. Situacions de violència.
TEST PARCIAL
Test Parcial 1
7.PERFIL COMPETENCIAL
Test d'avaluació
SIMULACRES D'EXAMEN
Simulacre d'examen 1
Simulacre d'examen 2
Simulacre d'examen 3
Simulacre d' examen 4
Simulacre d'examen 5
Simulacre d'examen 6

Sinopsis

Surt al carrer aquesta nova edició del nostre volum de Qüestionaris, complement dels Temaris específics de Diplomat/da Sanitari/ària en Infermeria, per a la preparació de les proves selectives d’accés a llocs de treball d’aquest grup de l’Institut Català de la Salut.L’estructura de l’obra segueix una sistemàtica per a una progressiva assimilació i consolidació dels coneixents teòrics adquirits, a través de tres tipus de proves: 33 qüestionaris de tema, 9 qüestionaris parcials i 6 simulacres d’examen, del que en resulta un total de més de 1.400 preguntes. El bloc 7, per la seva especificitat, presenta un test diferenciat de la resta.Com a complement indispensable dels volums teòrics, els qüestionaris inclosos en aquesta obra pretenen ésser una eina de formació eficaç i amena per a l’èxit en les proves selectives.

Libros de la colección

ADAMS Test

Ponemos a tu disposición miles de preguntas online para reforzar el estudio de tu oposición.

Más información
HERO ADAMSTEST DESKTOP
ico book libros

Amplia variedad en libros de formación

ico shipping libros

Entregas en 2-3 días laborables

Gastos de envío gratuitos a partir de 51€*

* Aplicable únicamente a Península (excluidas Canarias, Baleares, Ceuta y Melilla).

¡Sigue nuestras redes sociales!