Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, realizar el análisis de la navegación de los usuarios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Aceptar Más información

Al·lèrgies i Intoleràncies Alimentàries

DATOS DEL CURSO

Duración: Horas

Modalidad:

Logo Consorci

Requisitos

  • Dirigit a Treballadors/es de Catalunya

Objetivos

  • Analitzar les diferents tècniques culinàries, reconeixent les possibles estratègies d'aplicació, per executar les elaboracions culinàries evitant o minimitzant les contaminacions creuades en cuina.
  • Identificar i seleccionar les tècniques de decoració i terminació, relacionant-les amb les característiques físiques i organolèptiques del producte final, per realitzar la decoració/terminació de les elaboracions.
  • Identificar les matèries primeres, caracteritzant les seves propietats i condicions idònies de conservació, per recepcionar-les, emmagatzemar-les i distribuir-les, tenint en consideració els al·lergògens presents o potencials
  • Identificar les normes de qualitat i seguretat alimentària i de prevenció de riscos laborals i ambientals, reconeixent els factors de risc i paràmetres de qualitat associats a la producció culinària, per aplicar els protocols de seguretat laboral i ambiental, higiene i qualitat durant tot el procés productiu.
  • Valorar les activitats de treball en un procés productiu, identificant la seva aportació al procés global per aconseguir els objectius de la producció.
  • Seleccionar i determinar les variables d'ús de maquinària, útils i eines, reconeixent i aplicant els seus principis de funcionament, per posar a punt el lloc de treball, evitant o minimitzant les contaminacions creuades en cuina
  • Analitzar les tècniques de servei de les elaboracions, relacionant-les amb la satisfacció del client, per prestar un servei de qualitat.
  • Informar als consumidors dels al·lergògens presents en el producte.
  • Reconèixer i interpretar la documentació i informació del proveïdor, analitzant la seva finalitat i aplicació, per determinar les necessitats de producció en cuina, incloses les necessitats de les persones amb al·lèrgies i intoleràncies.

Programa del curso

  1. Caracterització de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Reaccions adverses als aliments
    1. L'al·lèrgia als aliments
    2. Relació d'al·lèrgies alimentàries, causes i tractament / prevenció
    3. L'al·lèrgia al làtex
    4. Reaccions adverses no immunològiques als aliments
    5. La malaltia celíaca
  2. Identificació dels principals aliments causants d'al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
    1. Interpretació de l'etiquetatge d'aliments i de la simbologia relacionada
    2. Símbols identificatius en l'etiquetatge d'aliments aptes per a persones celíaques
    3. Llistat d'aliments aptes per a persones celíaques
    4. Activitat per a la correcta interpretació de l'etiquetatge d'aliments i de la simbologia relacionada amb al·lèrgies alimentàries i intolerància al gluten
    5. Principals aliments causants d'al·lèrgies
    6. Productes substitutius per a persones amb al·lèrgia a aliments
    7. Productes substitutius per a persones amb intolerància al gluten
    8. L'ús del làtex en la manipulació d'aliments
    9. Objectes i circumstàncies que tenen o poden contenir làtex
    10. Aliments per a persones celíaques
    11. Referències legislatives sobre l'etiquetatge d'aliments
  3. Elaboració d'ofertes gastronòmiques i/o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
    1. Aspectes bàsics de nutrició
    2. Per què restauradores?
    3. La roda dels aliments
    4. Aspectes bàsics de qualitat i seguretat alimentària
    5. La dieta sense gluten
    6. Diagrama de processos per al disseny d'ofertes gastronòmiques i/o dietes relacionades amb les al·lèrgies i intolerància alimentàries
    7. Bones pràctiques en l'elaboració de plats aptes per a persones al·lèrgiques a aliments i al làtex, i per a persones celíaques
  4. La comunicació amb el client i la gestió d'al·lergògens en establiments de restauració
    1. Principals novetats de la reglamentació vigent
    2. Els requisits per a la restauració
    3. Com disposar i mantenir actualitzada la informació de l'etiquetatge dels productes i ingredients que subministren els proveïdors
    4. Substàncies o productes que causen al·lèrgies o intolerància
    5. Com comprovar l'etiquetatge durant la recepció de mercaderia?
    6. Com evitar o minimitzar la contaminació creuada a l'àrea de cuina?
    7. Com informar als consumidors dels al·lergògens presents en el producte?
    8. Com conèixer i identificar els al·lergògens potencials?

Cursos Similares

Comptabilitat Bàsica

OnLine

Próxima fecha: 2019-09-16
Lugar: OnLine

Nòmines i Seguretat Social II

OnLine

Próxima fecha: 2019-09-16
Lugar: OnLine

Síguenos en:

TAMBIÉN PUEDES FORMARTE EN...

Cures Auxiliars en Pacients amb Risc de Le... Duración: 20 Horas Fecha: 2040-02-21

BOLETÍN CURSOS GRATUITOS

Suscríbete a nuestras Newsletters, y recibe toda la información directamente en tu e-mail

Al enviar, acepto la política de privacidad