Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, realizar el análisis de la navegación de los usuarios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Aceptar Más información

Manipulació d Aliments

DATOS DEL CURSO

Duración: Horas

Modalidad:

Logo Consorci

Requisitos

  • Dirigit a Treballadors/es de Catalunya

Objetivos

  • Complir la legislació sanitària vigent en relació als manipuladors d'aliments
  • Aportar coneixements sobre la ciència bàsica dels aliments, i l'aplicació d'aquests coneixements al processament i conservació, de manera que constitueixi una ajuda i un suport a l'hora de la manipulació d'aquest producte
  • Tenir coneixements dels autocontroles per garantir la higiene dels aliments: Manual de Bones Pràctiques de Fabricació, Traçabilitat i el sistema APPCC
  • Conscienciar als quals manipulen i transformen els aliments sobre els perills potencials que comporta la contaminació dels aliments
  • Conèixer les causes que provoquen intoxicacions alimentàries
  • Saber com prevenir les intoxicacions alimentàries
  • Aplicar les mesures preventives per evitar la contaminació dels aliments
  • Conèixer les normes d'higiene personal que requereix un manipulador d'aliments
  • Fomentar actituds correctes en la higiene dels aliments
  • Saber utilitzar les càmeres de refrigeració i congelació per evitar la contaminació creuada i conservar els aliments de forma segura
  • Saber realitzar les operacions de neteja de forma segura i higiènica
  • Realitzar una correcta neteja i desinfecció dels utensilis i instal·lacions

Programa del curso

  1. Manipulació d'aliments
  2. Consum d'aliments manipulats erròniament
  3. Alteració i contaminació dels aliments
  4. Factors que afavoreixen el creixement bacterià
  5. Fonts de contaminació dels aliments
  6. Malalties transmeses pels aliments
  7. Mètodes de conservació dels aliments
  8. La higiene com a mesura preventiva
  9. Neteja i desinfecció: concepte i diferència
  10. Materials en contacte amb els aliments
  11. Control de plagues
  12. Informació i etiquetatge dels aliments
  13. Manipulació de residus
  14. Responsabilitat i autocontrol
  15. Legislació relacionada

Cursos Similares

Comptabilitat Bàsica

OnLine

Próxima fecha: 2019-09-16
Lugar: OnLine

Nòmines i Seguretat Social II

OnLine

Próxima fecha: 2019-09-16
Lugar: OnLine

Síguenos en:

BOLETÍN CURSOS GRATUITOS

Suscríbete a nuestras Newsletters, y recibe toda la información directamente en tu e-mail

Al enviar, acepto la política de privacidad