Producto añadido a la cesta
Temari 2 Bombers Ajuntament de Barcelona
Añadir al carrito
Temari 2 Bombers Ajuntament de Barcelona

Temari 2 Bombers Ajuntament de Barcelona

Fecha de edición: 20/09/19

Nº de páginas: 604

ISBN: 978-84-9147-744-0

47,00
Tema 1. L'energia: Concepte i classes. El treball. Treball i energia. Potencia. Tipus d'energies. Transformacio de l'energia. Principi de conservacio&. Fonts d'energia. Transmissio i efectes de la calor. El termometre i la mesura de la calor. Equivalencia entre calor i energia.

Tema 2. Energia i maquines. Fonts i formes d'energia. Les maquines electriques (piles i acumuladors, alternadors i motors electrics), maquines termiques (turbines de vapor i motors de combustio), maquines simples (palanques i politges), i maquines eina (torns i plans inclinats).

Tema 3. L'energia electrica. Materials aillants i conductors. Llei de Culomb. Concepte de camp electric, representacio i aplicacions. Corrent electric, intensitat, potencia i voltatge. Els circuits electrics. Els generadors de corrent. La resistencia electrica. La llei d'Ohm i l'efecte Joule. Aparells de mesura de magnituds electriques.

Tema 4. Les instal·lacions electriques domestiques. Quadres de comandaments. Els elements de seguretat i control, els esquemes de distribucio. Els conductors i les normes d'installacio. Riscos d'electricitat i mesures preventives. Representacio i interpretacio de la simbologia normalitzada en esquemes de circuits electrics dome.

Tema 5. Els electrodome: Bases del seu funcionament. Els aparells refrigeradors, aparells amb resistencia electrica, aparells amb motor electric i aparells que combinen motor i resistencia electrica.

Tema 6. Instal·lacions electriques d'automatismes per a maniobres de petits motors. Circuits de comandament i potencia: Interpretacio d'esquemes, funcionament i connexio a motors electrics de potencia. Maniobres amb motors.

Tema 7. Produccio i distribucio d'energia electrica. Centrals electriques productores d'energia (hidroelectriques, termoelectriques convencionals i nuclears). Distribucio de l'energia electrica.

Tema 8. Coneixements basics de l'automo. Tipus i funcionament de motors, combustio externa, combustio interna, elements i components. Circuits electrics, sistema d'illuminacio, bateria, carrega, engegada i encesa. Sistema de transmissio i frenada. Manteniment basic del vehicle.

Tema 9. Coneixements dels vehicles lleugers i pesants. Conceptes fisics i mecanics aplicats. Principals parts d'un motor. Sistemes d'alimentacio, distribucio, lubricacio, refrigeracio, transmissió i frenada.

Tema 10. Materies perilloses: Concepte. Classificacio. Identificacio en el transport per carretera.

Tema 11. Hidraulica: Conceptes basics.
Pressio. Cabal. Consum. Relacio entre aquests parametres. Perdues de carrega.

Tema 12.Ferramentes hidrauliques i pneumatiques. Conceptes fisics relacionats.

Tema 13.Projeccions cartografiques per representar la Terra. Lectura i interpretacio de mapes, planols i imatges de diferents caracteristiques i suports (convencionals i digitals). Escales grafiques i numeriques. Tecniques d'orientacio geografica convencionals i eines digitals d'orientacio i localitzacio.

Tema 14. Construccio d'edificis. Materials: Petris, aglomerants, ceramics. Elements de construccio: Moviments de terres, fonaments, estructura, elements i tancaments verticals, elements de divisio horitzontal, forjats, elements de comunicacio i distribucio, escales, barreres arquitectoniques i cobertes.

Tema 15. Construccio exterior. Murs de contencio i tipologia. Ponts i passarelles, estructures de ferro i formigo. Parets de tancament i aplacats exteriors. Reforcos estructurals, ancoratges i atirantats.

Tema 16. Materials de construccio. Caracteristiques generals. El ciment: Tipologia. Materials ceramics: Funcions i tipus. Altres aglomerats: el guix i la cal. El formigo: tipologia. Materials utilitzats pels revestiments: caracteristiques.

Tema 17. Installacions d'aigua en edificis: Pressio, cabal, perdues de carrega i efecte Venturi en liquids. Xarxa de subministrament. Xarxa d'evacuacio. Esquemes.

Tema 18. Installacions de gas en edificis: Gas canalitzat i emmagatzemat (bombones i dipo&sits). Esquemes de distribucio.

Tema 19. Temperatura i fonts de calor. Teoria del foc: Elements que componen el foc. Tipus de combustio i classes de foc. Energia d'activacio. Velocitat de propagacio. Productes de combustio. Agents extintors: Agents o productes extintors.
Caracteristiques i aplicacions. Materials resistents al foc.

Tema 20. Propagacio d'un incendi en un edifici: Origen del focus. Propagacio. Comportament dels materials de construccio davant del foc. Actuacio dels elements de construccio& en la transmissio del foc. Formes d'actuar.

Tema 21. Tipus d'extintors installacions fixes: Hidrants.
Equips de manega. Manegues. Llances. Sistemes d'unio entre manegues. Motobombes i altres sistemes de pressio. Conceptes d'aspiracio i impulsio. Installacions fixes d'extincio.

Tema 22. Extintors comercials de petita potencia: Material de primera intervencio. Sistemes d'impulsio. Denominacio dels extintors segons l'agent extintor. Agents impulsors. Utilitzacio dels extintors (taula sinoptica).

Tema 23. Normes i protocols de seguretat personal. PAS. Asepsia i desinfeccio.

Tema 24.Suport Vital Basic i Desfibrillacio Externa Automatitzada (SVB i DEA) adult i pediatric segons Guies actuals del European Resuscitation Council.

Tema 25. Alteracions de la consciència, respiratories i cardiovasculars: Sincope, epilepsia, accident vascular cerebral (AVC), insuficiencia respiratoria, MPOC, asma, pneumonia, cardiopatia isquemica, hipertensio arterial i arritmies.

Tema 26. Atencio inicial al pacient traumatic greu: Valoracio inicial, valoracio secundaria, mobilitzacio i immobilitzacio del pacient traumatic.

Tema 27. Atencio inicial al pacient cremat io victima d'incendi: Cremades i intoxicacio per fums.

Tema 28. Atencio sanitaria inicial en Incident de Multiples Victimes: triatge.

Tema 29. Llei 311995, de 8 de novembre, de Prevencio de Riscos Laborals: Objecte i ambit d'aplicacio. Drets i obligacions. Serveis de prevencio. Consulta i participacio dels treballadors. Llei 311995, de 8 de novembre, de Prevencio de Riscos Laborals: Objecte i ambit d'aplicacio. Drets i obligacions. Serveis de prevencio. Consulta i participacio dels treballadors.

Tema 30. El segon Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones pel periode 2015-2019 de l'Ajuntament de Barcelona.

Sinopsis

Té a les seves mans el segon volum d’una nova edició del nostre Temari per a la preparació de les proves selectives d’accés a la categoria de Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona.El contingut d’aquest llibre inclou els 30 temes de la part de coneixements específics del temari oficial publicat a la convocatòria del BOPB de 10 de juliol de 2019, que desenvolupa matèries tècniques i sanitàries, entre d’altres.Considerem que aquest material constitueix l’eina més eficaç pera a la preparació del procés selectiu a què es dirigeix, i estem segurs que, juntament amb el Temari 1 i el volum de Preparació de proves de personalitat i entrevista, l’ajudarà en la consecució de l’objectiu, seu i nostre, d’accedir a aquesta categoria de la funció pública local de Barcelona.

Libros de la colección

ADAMS Test

Ponemos a tu disposición miles de preguntas online para reforzar el estudio de tu oposición.

Más información
HERO ADAMSTEST DESKTOP
ico book libros

Amplia variedad en libros de formación

ico shipping libros

Entregas en 2-3 días laborables

Gastos de envío gratuitos a partir de 51€*

* Aplicable únicamente a Península (excluidas Canarias, Baleares, Ceuta y Melilla).

¡Sigue nuestras redes sociales!